11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate11.500 de litri de oțet falsificat, descoperit în magazine ale marilor lanțuri de retaileri

11.500 de litri de oțet falsificat, descoperit în magazine ale marilor lanțuri de retaileri

ANPC anunță că a descoperit 11.500 de litri de oțet falsificat în magazine ale marilor lanțuri de retaileri Penny, Carrefour, Kaufland, Auchan și Cora din București și Ilfov.

Conform ANPC, echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov au făcut controale în magazine ale marilor lanțuri de retaileri vizând verificarea corelației dintre denumire și compozitie a oțetului existent pe piață. Au fost prelevate eșantioane de oțet aflate la vânzare, care au fost analizate în laboratoare, conform HotNews.

Oţetul, obținut dintr-o materie primă preponderent diferită față de cea declarată în denumirea produsului

ANPC precizează că în urma rapoartelor analitice ale acestor probe, realizate la laboratoare omologate din România, precum și ca urmare a analizarii contraprobelor la laboratoare din Uniunea Europeană, s-a constatat că unele dintre eșantioanele prelevate din oțetul existent la vânzare pe piața din România, despre care se declara pe etichetă că provine din vin, mere sau vișine, este, de fapt, un produs obținut dintr-o materie primă preponderent diferită față de cea declarată în denumirea produsului.

Ca atare, echipele CRPC București-Ilfov au verificat existența la comercializare a loturilor din sortimentele de oțet la care, urmare a analizelor de laborator, a rezultat că sunt neconforme.

S-a dispus oprirea temporară de la comercializare pentru celelalte loturi de produse de același tip

Rezultatele au fost următoarele:

A fost oprită de la comercializare cantitatea de 11.500 litri de oțet;

Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 20.000 de lei;

S-a dispus oprirea temporară de la comercializare pentru celelalte loturi de produse de același tip aflate la vânzare, existând suspiciunea de neconformitate, până la punerea la dispoziție de către operatorii economici a unor buletine de analiză, care să ateste conformitatea acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS