9.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateSUA: Sindicatele din sistemul sanitar se pregătesc de grevă

SUA: Sindicatele din sistemul sanitar se pregătesc de grevă

În Statele Unite, sindicatele din sistemul sanitar se pregătesc pentru o grevă a angajaţilor din domeniul medical epuizaţi din cauza pandemiei.

Membrii a două confederații au votat cu o majoritate covârşitoare în favoarea organizării unui protest pentru a cere condiţii de muncă mai bune, creşteri salariale şi noi angajări pentru a face faţă deficitului de personal.

Peste 24.000 de asistenţi medicali şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii angajaţi de consorţiul american Kaiser ameninţă că intră în grevă în statele California şi Oregon.

“Sindromul de burnout (al epuizării profesionale) a atins niveluri record în domeniul sănătăţii după 20 de luni de pandemie”, susțin reprezentanții sindicatelor.

Compania Kaiser deserveşte aproximativ 12 milioane de pacienţi în Statele Unite, în 39 de spitale şi peste 700 de centre de sănătate, potrivit www.ndtv.com.

Reprezentanții patronatului au explicat că negocierile pentru noul contract de muncă, începute în aprilie, nu au fost finalizate înaintea ca actualul contract să expire, la sfârșitul lui septembrie, dar cer anjagaților să nu abandoneze bolnavii care au nevoie de îngrijire medicală.

Pentru a putea organiza o grevă, sindicatele trebuie să transmită angajatorului o notificare prealabilă, cu zece zile înainte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Strat de zăpadă de peste 10 centimetri la...

Stratul de zăpadă măsoară peste 10 centimetri în stațiunea...

ȘTIRI GdS