2.1 C
Craiova
sâmbătă, 4 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateUngaria va trimite României 1.000 de cutii de favipiravir

Ungaria va trimite României 1.000 de cutii de favipiravir

Guvernul ungar va trimite României la începutul săptămânii viitoare 1.000 de cutii de favipiravir, medicament antiviral folosit la tratarea Covid-19, pentru a ajuta ţara vecină în efortul împotriva pandemiei, a anunţat vineri ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, potrivit agenției maghiare MTI, citată de Agerpres.

„Al patrulea val al pandemiei este, fără îndoială, aici. Cei care nu s-au vaccinat vor da uşor de necaz, la fel cum s-a întâmplat peste tot în lume”, a menţionat Szijjarto pe Facebook, avertizând că „ţările cu rate reduse de vaccinare se confruntă cu probleme mai serioase”.

În România „totul se întâmplă acum deodată”, a continuat ministrul ungar, făcând referire la incendiul recent de la spitalul din Constanţa.

Szijjarto a mai transmis că Ungaria încearcă să-şi ajute vecinii şi are contacte periodice cu vicepremierul român Kelemen Hunor. Vor continua consultările cu privire la ajutoare ulterioare, a mai menţionat el.

„Ca prim pas, vom trimite 1.000 de cutii de favipiravir la începutul săptămânii viitoare. Acest medicament poate ajuta la prevenirea sau tratarea simptomelor serioase”, a precizat Szijjarto, adăugând că eforturile eficiente de combatere a pandemiei în ţările vecine sunt de asemenea în beneficiul Ungariei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un nou meci excelent, o nouă victorie pentru baschetbaliștii...

Cu cât trec etapele, cu atât baschetbaliștii de la...

ȘTIRI GdS