20.6 C
Craiova
miercuri, 7 iunie, 2023
Știri de ultima orăActualitateGermania: Majoritatea persoanelor vaccinate şi infectate au primit serul Johnson&Johnson

Germania: Majoritatea persoanelor vaccinate şi infectate au primit serul Johnson&Johnson

Comitetul consultativ pentru vaccinare din Germania (STIKO) a recomandat joi administrarea unei doze de rapel cu un vaccin ARN mesager persoanelor vaccinate anti-COVID-19 cu serul în doză unică Johnson & Johnson, din cauza eficacităţii mai reduse a acestuia din urmă în faţa variantei Delta a coronavirusului, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

În Germania majoritatea persoanelor vaccinate anti-COVID-19 şi care totuşi s-au infectat au primit serul Johnson & Johnson, au remarcat experţii sanitari din această ţară.

Experţii cer rapel cu un vaccin ARNm

Constatând astfel o eficacitate mai redusă a acestui vaccin în faţa variantei Delta a coronavirusului dominantă în prezent, acel comitet a recomandat ca persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson să primească la cel puţin patru săptămâni după administrarea acestui ser şi o doză dintr-un vaccin ARNmesager, respectiv Pfizer sau Moderna.

Administrarea unei doze de consolidare persoanelor cu vârste de peste 70 de ani

STIKO a recomandat, de asemenea, administrarea unei doze de consolidare persoanelor cu vârste de peste 70 de ani, indiferent de tipul de vaccin primit anterior, notând faptul că eficacitatea vaccinului scade odată cu trecerea timpului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS