5.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateZeci de milioane de persoane şi-au făcut cont pe Telegram cât nu a funcţionat WhatsApp

Zeci de milioane de persoane şi-au făcut cont pe Telegram cât nu a funcţionat WhatsApp

WhatsApp ajută, indirect, încă o dată, Telegram să crească, oamenii căutând o alternativă la produsul deţinut de Facebook câtă vreme acesta a fost picat.

Luni seară, câtă vreme WhatsApp şi celelalte aplicaţii Facebook nu au funcţionat, 70 de milioane de oameni şi-au creat cont pe Telegram, în căutarea unei alternative de comunicare.

Anunţul a fost făcut chiar de şeful Telegram, Pavel Durov, pe canalul său de Telegram. Acesta spune că ritmul de creştere al numărului utilizatorilor noi de luni seară a fost fără precedent în istoria serviciului.

Cu excepţia Americilor, unde serviciul a funcţionat pentru puţină vreme mai greu, infrastructura Telegram a făcut faţă numărului foarte mare de cereri, fiind în permanenţă funcţională, spune Durov.

Telegram nu este la primul eveniment de creştere masivă ca urmare a problemelor WhatsApp. O situaţie similară a fost la începutul anului, când utilizatorii au aflat despre noua politică de prelucrare a datelor din WhatsApp şi au găsit alternative în Telegram şi Signal.

Telegram a atins recent două praguri importante. Aplicaţia văzută ca principalul rival al WhatsApp a trecut recent de 500 de milioane de utilizatori activi pe lună şi a intrat în clubul select al aplicaţiilor cu peste 1 miliard de descărcări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Peste 60.000 de români au fost vaccinați în ultimele...

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva...

ȘTIRI GdS