-0.1 C
Craiova
joi, 9 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateTrenul Connecting Europe a ajuns în Franța

Trenul Connecting Europe a ajuns în Franța

Trenul Connecting Europe care a înconjurat Europa în ultima lună a trecut ultima frontieră în călatoria sa. A intrat astăzi in Franța, cea de-a 26 tara din traseul său.

Connecting Europe Express a trecut dinspre Luxembourg spre Franța prin gara din Thionville. Aici au așteptat mai mulți elevi care au fluturat steagurile tuturor statelor europene. Paul este unul dintre ei si călatoreste cu acest tren pana la urmatoarea oprire, pana la Strasbourg.

Aceasta calatorie e speciala pentru ca e in jurul Europei, prin multe tari. Cred ca ajuta la promovarea cailor ferate in Uniune. O idee foarte foarte buna.

Trenul Connecting Europe a trecut granita de 33 de ori pana acum. Astrid lucreaza in acest tren și este una dintre cele 6 persoane care au facut întregul traseu.

A fost o calatorie uimitoare, o aventura mare. Inainte de a incepe, nu aveam nicio idee despre ce urma sa fie aceasta experienta. E prima data cand asa ceva se intampla. Ca sa rezum, a fost un carusel.

Connecting Europe va face pana la finalul calatoriei 20 000 de kilometri. Pentru a putea trece prin cele 26 de tări a schimbat vagoanele de 3 ori, avand in vedere sistemele feroviare diferite. Autoritățile europene isi propun sa unifice caile ferate din toata Uniunea in urmatorii 10 ani, astfel incat trenul sa devina principalul mijloc de transport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Noua Zeelandă, plan prin care vrea să elimine fumatul...

Noua Zeelandă va interzice fumatul pentru următoarele generații, astfel...

ȘTIRI GdS