10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul pacient ajuns la Spitalul Slatina pentru care nu s-a găsit pat la ATI nicăieri în ţară

Primul pacient ajuns la Spitalul Slatina pentru care nu s-a găsit pat la ATI nicăieri în ţară

Spitalul Slatina a ajuns să apeleze la soluţia temporizării pacienţilor cu Covid-19 aflaţi în stare gravă chiar la UPU. Pentru un caz sosit marţi-seara nu s-a găsit un pat ATI la niciun spital, potrivit Adevărul.

Vestea că nicăieri în ţară nu mai sunt disponibile paturi ATI pentru pacienţii cu Covid-19 afectează deja şi cetăţenii din judeţul Olt. În ziua în care DSP Olt a raportat 11 decese, un record negru, managerul SJU Slatina a dezvăluit pentru „Adevărul“ că un pacient în stare gravă care a ajuns cu o seară în urmă la ATI este îngrijit chiar în Unitatea de Primiri Urgenţe, de către personal specializat, pentru că în secţia ATI Covid a SJU Slatina locurile sunt toate ocupate, iar asta de zile întregi, însă nu s-a putut face transferul nici altundeva în ţară. 

„Este prima dată când un pacient este temporizat. Am mai avut pacienţi de ATI, dar s-a găsit loc. Acum este primul pacient care este temporizat o perioadă mai lungă de timp în UPU. Este de aseară, de la ora 23.00. Pacientul este în UPU, există aparatură specifică, este îngrijit de personal de la Terapie Intensivă, este ca şi cum ar fi la Terapie Intensivă, doar că nu se află în sectorul ATI Covid din lipsă de spaţiu. Pacientul nu este pur şi simplu ţinut pe targă, să ne înţelegem. Acestea sunt soluţiile adoptate în întreaga ţară şi aceasta este şi legislaţia. După ce se epuizează soluţiile, respectiv – nu poate fi internat în cadrul spitalului, nu poate fi transferat, nu se găseşte loc în altă parte – atunci este temporizat în UPU“, a precizat managerul SJU Slatina, Angela Nicolae.

Citește continuarea pe Adevărul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS