17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul demis prelungește starea de alertă cu 30 de zile

Guvernul demis prelungește starea de alertă cu 30 de zile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 6 octombrie, Hotărârea numărul 80 prin care se propune prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu menținerea măsurilor adoptate în Hotărârea de Guvern nr. 932 din 9 septembrie 2021, cu modificările și completările ulterioare.

Ministrul interimar al Internelor, Lucian Bode, a declarat că Guvernul care tocmai a fost demis în Parlament are puteri limitate și nu poate impune noi restricții, dacă acestea nu sunt deja prevăzute într-o lege.

”Prin hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă nu se promovează politici noi, ci doar se stabilesc în concret măsurile specifice unei perioade maxime de 30 de zile, pentru cât se stabilește starea de alertă, prelungire care are la bază o analiză obiectivă a factorilor de risc – vom avea și o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență înainte de ședința de Guvern – factori care, la rândul lor, sunt prevăzuți în legea 55”, a spus Bode. Starea de alertă se prelungește pentru încă 30 de zile, din 10 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS