26.2 C
Craiova
sâmbătă, 22 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumărul de infecții cu COVID-19 din Israel a scăzut semnificativ după administrarea celei de-a treia doze

Numărul de infecții cu COVID-19 din Israel a scăzut semnificativ după administrarea celei de-a treia doze

Numărul noilor cazuri de infectare cu coronavirus din Israel a scăzut semnificativ la câteva luni de la debutul campaniei de administrare a celei de-a treia doze de vaccin, relatează agenția dpa, citată de Agerpres.

Ministerul Sănătăţii a raportat luni 2.653 de cazuri noi pentru ziua precedentă.

Israel a înregistrat peste 11.000 de noi cazuri de infectare pe zi

Între sfârşitul lunii august şi începutul lunii septembrie, Israel a înregistrat peste 11.000 de noi cazuri de infectare pe zi, cea mai mare cifră de la începutul pandemiei. În perioada respectivă, însă, au fost efectuate mai multe teste.

Circa 61% din aproximativ 9,4 milioane de locuitori au fost vaccinaţi cu două doze

Potrivit Ministerului Sănătăţii, circa 61% din aproximativ 9,4 milioane de locuitori au fost vaccinaţi cu două doze, iar aproximativ 37% au primit trei doze de vaccin.

Condiţia prealabilă pentru a treia doză este ca a doua doză să fi fost administrată cu cel puţin cinci luni înainte.

La sfârşitul lunii iulie, Israelul a devenit prima ţară din lume care a început administrarea celei de-a treia doze de rapel (booster).

În prezent, 564 de pacienţi COVID-19 se află în stare gravă

Potrivit ministerului, în prezent 564 de pacienţi COVID-19 se află în stare gravă. În septembrie, cifra depăşea uneori 700. Marea majoritate a celor grav bolnavi nu sunt vaccinaţi, a precizat ministerul.

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat în cadrul şedinţei de cabinet de duminică pe tema coronavirusului: „Veştile sunt bune. Am început să blocăm tulpina Delta, însă ar fi foarte periculos acum să lăsăm garda jos”.

Pentru a reduce în continuare numărul de infecţii, guvernul intensifică presiunea asupra persoanelor care au fost vaccinate cu două doze.

„Certificatul verde” va fi valabil doar până la şase luni după a doua doză de vaccin

De duminică, aşa-numitul „certificat verde” va fi valabil doar până la şase luni după a doua doză de vaccin.

După această perioadă, este necesară doza a treia de vaccin.

Chiar şi persoanele care au avut rezultate pozitive la testul de coronavirus trebuie să se vaccineze cel mult după şase luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS