10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 5 milioane de decese COVID-19 la nivel global

Peste 5 milioane de decese COVID-19 la nivel global

La nivel global,numărul deceselor asociate Covid-19 a depășit pragul de 5 milioane, potrivit unui calcul Reuters, relatează News.ro. Mai mult de jumătate din numărul total al deceselor asociate Covid-19 raportate în lume în ultimele 7 zile au fost înregistrate în Statele Unite, Rusia, Brazilia, Mexic şi India.

2,5 milioane de decese asociate, au avut loc într-un an. Următoarele 2,5 milioane de decese asociate Covid-19 au fost înregistrate în mai puţin de 8 luni, potrivit analizei Reuters.

În medie 8.000 de decese au fost raportate zilnic în lume, anul trecut. Totuşi, rata de deces la nivel global a încetinit în ultimele săptămâni.

În ultimele săptămâni, a existat o concentrare mai mare privitor la suplimentarea vaccinurilor în ţările sărace, unde mulţi oameni încă nu au primit prima doză, chiar dacă statele mai bogate au început să administreze al doilea rapel.

Covid/foto:arhiva GdS
Covid/foto:arhiva GdS

Stele Unite au depăşit vineri pragul de 700.000 de decese asociate Covid-19 şi sunt urmate de Rusia cu aproximativ 205.000.

Ca regiune, America de Sud este cea mai afectată din punct de vedere al numărului deceselor, cu 21% din totalul mondial, urmată de America de Nord şi Europa de Est., cu peste 14% fiecare.

Varianta Delta este acum tulpina dominantă în lume şi a fost raportată de 187 dintre cele 194 de ţări membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS