5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCîţu: Vedem astăzi că nici secţiile ATI nu au fost pregătite pentru valul patru al pandemiei

Cîţu: Vedem astăzi că nici secţiile ATI nu au fost pregătite pentru valul patru al pandemiei

Prim-ministrul Florin Cîţu a informat, vineri, că urmează să primească până luni rezultatele anchetei privind modul în care Ministerul Sănătăţii a pregătit valul al patrulea al pandemiei de COVID-19.

El a afirmat, la Palatul Victoria, că „nici secţiile ATI nu au fost pregătite”, având în vedere incendiul produs la Spitalul de Boli Infecţioase de la Constanţa, soldat cu şapte morţi.

„Am cerut acea anchetă la Ministerul Sănătăţii, am vrut să văd cum s-a pregătit valul patru, mai ales când e vorba de paturile ATI. Voi avea rezultatele, înţeleg, în acest weekend sau luni şi le voi prezenta. Deja ştim că am intrat în acest val patru cu un număr insuficient de paturi ATI. Ceea ce vedem astăzi este că nici secţiile ATI nu au fost pregătite pentru valul patru. Mai mult, a existat acel raport după tragedia de la Piatra Neamţ. Există o evaluare şi aş vrea ca Ministerul Sănătăţii să prezinte situaţia public, să arate cum au fost implementate acele măsuri din raportul respectiv şi ce soluţii au fost luate pentru fiecare secţie ATI”, a declarat prim-ministrul.

Pe 21 septembrie, Cîţu anunţa că va cere o anchetă privind modul în care Ministerul Sănătăţii a pregătit valul al patrulea al pandemiei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS