3.8 C
Craiova
miercuri, 8 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateA fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic. Moldova și Bulgaria, în zona roșie

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic. Moldova și Bulgaria, în zona roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 77 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat.

Modificări survenite:

– în zona roșie au intrat: România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda;

– în zona galbenă au intrat:

     • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Austria, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas;

     • din zona verde, în urma creșterii incidenței:Ucraina, Insulele Feroe și Leshoto;

– în zona verde au intrat: Olanda, Germania, Franța, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo și Capul Verde.

De asemenea, se modifică HCNSU 43 din 01.07.2021 prin includerea excepției de la măsura carantinei pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă precum și cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condițiile deplasării în scop profesional, conform Digi24.

Lista intră în vigoare începând cu data de 3 octombrie, ora 00:00.

„Conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum şi conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, se exceptează de la măsura carantinei (…) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional”, se arată în hotărârea CNSU.

Lista intră în vigoare începând cu data de 3 octombrie, ora 00:00.

DOCUMENT. Consultați aici lista completă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Escape room din fonduri europene la Târgu Jiu pentru...

Asociația Scout Society implementează la Târgu Jiu proiectul de...

ȘTIRI GdS