24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia examinează varianta importului de vaccinuri anti-Covid din Occident

Rusia examinează varianta importului de vaccinuri anti-Covid din Occident

Măsura de relaxare a regulilor de import ar putea permite rușilor să fie inoculați cu vaccinuri precum Pfizer și Moderna, precum și vaccinuri chinezești, cum ar fi Sinopharm și Sinovac.

Locuitorii Federației Ruse ar putea să primească în curând vaccinuri nerecunoscute de guvern, a relatat cotidianul de afaceri Kommersant, citând o propunere a Ministerului Sănătății pusă în discuție publică.

Ministerul Sănătății a propus să acorde proiectului MIMC dreptul de a importa vaccinuri și medicamente neînregistrate în Rusia

Ministerul Sănătății a propus marți să acorde proiectului International Medical Cluster din Moscova (MIMC) dreptul de a importa vaccinuri și medicamente neînregistrate în Rusia. MIMC funcționează pe lângă Primăria Moscova și are un regim juridic special care îi oferă acces preferențial la medicamentele înregistrate în statele membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), chiar dacă acestea nu sunt înregistrate în Rusia.

“Cererea pentru aceste vaccinuri poate fi semnificativă, mai ales în cazul unor dificultăți suplimentare în ceea ce privește recunoașterea vaccinului Sputnik V în străinătate”, scrie Kommersant.

Dezbaterile publice cu privire la propunere se așteaptă să se încheie pe 25 octombrie

Dezbaterile publice cu privire la propunere se așteaptă să se încheie pe 25 octombrie, potrivit site-ului web al guvernului care publică propuneri legislative.

Autoritățile ruse au împiedicat încercările anterioare de a importa vaccinuri Covid-19 în țară, conduse de filiala MIMC a Centrului Medical Hadassah din Israel până în ianuarie 2021.

Rusia a dezvoltat ea însăși cel puțin cinci vaccinuri Covid-19

Rusia a dezvoltat ea însăși cel puțin cinci vaccinuri Covid-19, deși eforturile sale naționale de vaccinare s-au oprit la 36% din populația adultă, potrivit site-ului web Gogo. Potrivit datelor oficiale, Rusia a înregistrat miercuri pentru a treia zi consecutiv un record de decese cauzate de Covid, cu 867 de morți și 23.888 noi cazuri de infectare cu Coronavirus.

Numărul oficial cumulat al deceselor Covid de la începutul pandemiei a ajuns la 207.255, cel mai ridicat din Europa, în timp ce mortalitatea în exces față de normal a depășit 596.000.

Oportunitatea de a primi vaccinuri străine ar fi esențială pentru rușii care călătoresc

Oportunitatea de a primi vaccinuri străine ar fi esențială pentru rușii care călătoresc în Statele Unite. Ziarul Washington Post a relatat săptămâna aceasta că li se va interzice intrarea cetățenilor care nu au fost inoculat cu un vaccin aprobat oficial în Statele Unite sau de Organizația Mondială a Sănătății.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS