10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePacienții din două spitale bucureștene, externați pentru a face loc celor cu COVID

Pacienții din două spitale bucureștene, externați pentru a face loc celor cu COVID

Toți pacienții internați în Spitalele Sfântul Ioan și Malaxa din București vor fi externați în cursul zilei de joi pentru ca în locul lor să fie aduse persoane diagnosticate cu COVID-19, relatează Digi 24. O situație similară este și la Maternitatea Bucur, care ține de Spitalul Sfântul Ioan. Un medic ginecolog a declarat pentru News.ro că maternitatea se va transforma în unitate în care vor fi internate doar pacientele infectate cu coronavirus.

Potrivit sursei citate, externările pacienților de la Spitalul Sfântul Ioan au început încă de miercuri. 37 de pacienți au fost externați deja și urmează alți 162 care, în funcția de decizia medicilor, vor ajunge în alte unități medicale din București.

Un pacient externat de la Spitalul Sfântul Ioan a declarat că printre cei care au fost nevoiți să părăsească unitatea medicală sunt și persoane care trebuiau să fie operate.

„Sunt colegi de-ai mei care trebuiau să se opereze și cum au venit așa pleacă”, a declarat bărbatul.

Întrebat dacă au fost găsite variante pentru toți colegii săi, acesta a răspuns: ”Nu prea, unii au plecat cu targa. Sunt bolnavi cu tot felul de afecțiuni, care nu se pot mișca și, la un moment dat, trebuie externați și trimiși acasă. (…) Trebuie să ne vaccinăm. Nu m-am vaccinat, dar voi face asta pentru că am văzut atâtea cazuri în spital și trebuie să ne vaccinăm, să fim în regulă”.

Citește continuarea pe libertatea.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS