9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Capitală, rata de infectare a trecut de 6 la mia de locuitori

În Capitală, rata de infectare a trecut de 6 la mia de locuitori

Rata de infectare în București a trecut miercuri de 6 la mia de locuitori, conform datelor transmise de către autorități.

Reamintim că în situația în care incidența cazurilor COVID-19 trece de 6 la mie se instituie carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pentru aplicarea acestei măsuri decise de guvern fiind nevoie de o hotărâre a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, potrivit HotNews.

Acum legea prevede că în localitățile cu rata de infectare peste 6 școlile trec în online

De asemenea, acum legea prevede că în localitățile cu rata de infectare peste 6 școlile trec în online, însă ministrul Educației a anunțat că până vineri se va decide dacă va fi menținută acestă regulă sau dacă școlile vor putea rămâne deschise și după depășirea acestui prag, potrivit HotNews.

Incidența cazurilor COVID-19 la mia de locuitori a ajuns miercuri la 6,33 la mie

În București, incidența cazurilor COVID-19 la mia de locuitori a ajuns miercuri, la ora 10.00, la 6,33 la mie, față de 5,57 cu o zi în urmă.

Reamintim că, potrivit unei Hotărâri adoptate joi de către guvern, în localitățile în care rata de infectare trece de 6 la mie, dar nu depășește 7,5, va fi instituită carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Sunt exceptate însă persoanele vaccinate anti-COVID, care vor putea ieși din casă și în intervalul 05.00-20.00.

Pentru aplicarea noilor restricții este nevoie de o decizie a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, care are la dispoziție 48 de ore pentru a se întruni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS