18.4 C
Craiova
sâmbătă, 25 iunie, 2022
Știri de ultima orăActualitateFocar de pestă porcină în sectorul 6 al Capitalei

Focar de pestă porcină în sectorul 6 al Capitalei

În Sectorul 6 a fost confirmat un focar de pestă porcină, a anunțat primarul acestuia. Prefectura Capitalei a anunțat, la rândul său, deciziile luate: „Toate porcinele din localitate să fie ţinute închise în curte, fără acces la păşunat”, scrie Hotnews.


Prefectura Capitalei a anunțat că în urma ședinței Centrului Local de Combatere a Bolilor Bucureşti a fost aprobat „un plan de măsuri pentru eliminarea focarului de pestă porcină în Sectorul 6”:

  • „Toate porcinele din localitate se vor ține închise în curte, fără acces la păşunat şi bălţi, pentru a împiedica venirea în contact a porcinelor domestice cu animalele sălbatice.
  • Toate cazurile de îmbolnăvire sau moarte la porcinele din curtea proprie vor fi anunţate fără întârziere medicului veterinar din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bucureşti.
  • Toate cazurile în care cadavrele de porcine sunt descoperite în locuri publice se comunică fără întârziere DSVSA Bucureşti, a mai dispus Centrul de Combatere a Bolilor al Municipiului Bucureşti.
  • Până la clarificarea situaţiei sub aspect epidemiologic din exploataţia non-profesională în care a fost confirmată pesta porcină africană se interzice organizarea pe teritoriul Municipiului Bucureşti de pieţe, târguri sau expoziţii de păsări şi animale”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Primarul din Albeni, arestat preventiv pentru 30 de...

Primarul comunei gorjene Albeni, Silviu Ionuț Stan, a fost...

ȘTIRI GdS