6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn spitalele din România sunt libere 26 de paturi la ATI-COVID

În spitalele din România sunt libere 26 de paturi la ATI-COVID

În spitalele din România, marți erau libere 26 de paturi ATI pentru pacienții cu COVID-19, dintre care 11 în București. În continuare, sunt județe precum Timiș, Cluj, Iași sau Sibiu, care nu au niciun loc disponibil la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19.

Autoritățile au anunțat că, potrivit datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.336 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1.267 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.
La nivel național sunt libere 26 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În București sunt avizate de DSP 276 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, din care la acest moment sunt libere 11 paturi.

Situația paturilor ATI libere destinate pacienților cu COVID-19, altele decât cele rezervate persoanelor cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu virusul:

  • Argeș – 4
  • Brașov – 3
  • București – 11
  • Caras Severin – 2
  • Constanta – 1
  • Dolj – 4
  • Harghita – 1

Autoritățile spun că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, precizând că se pune accent pe locurile destinate persoanelor care au anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS