17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTikTok a ajuns la un miliard de utilizatori activi lunari

TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori activi lunari

Populara aplicaţie video TikTok a anunţat luni că a ajuns la un miliard de utilizatori activi lunari în întreaga lume pe parcursul verii, o creştere cu 45% comparativ cu luna iulie a anului trecut, informează Reuters.

Comparativ, Facebook a raportat 2,9 miliarde de utilizatori activi lunari la finele primului semestru, potrivit celui mai recent raport trimestrial al reţelei sociale.

TikTok a înregistrat o creştere explozivă a numărului de utilizatori la nivel mondial în ultimii ani, în pofida faptului că a intrat în vizorul autorităţilor de reglementare din SUA şi alte regiuni. SUA, Europa, Brazilia şi Asia de Sud-Est sunt cele mai mari pieţe pentru TikTok, a precizat compania.

Anterior, TikTok a anunţat că a ajuns la 55 de milioane de utilizatori activi lunari la nivel mondial în ianuarie 2018. Acest număr a crescut la 271 milioane în luna decembrie 2018, la 508 milioane în luna decembrie 2019 şi la 689 milioane în luna iulie 2021. De asemenea, în luna august a anului trecut TikTok a anunţat că a depăşit pragul de două miliarde de descărcări la nivel global.

Deţinută de compania chineză chineză ByteDance, TikTok a devenit cea mai descărcată aplicaţie mobilă din lume în 2020, devansând Facebook şi aplicaţiile sale de mesagerie, semn că pandemia de coronavirus a extins popularitatea platformei de clipuri dincolo de publicul său iniţial, adolescenţii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS