15.8 C
Craiova
miercuri, 20 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitatePremierul olandez, filat de traficanți de droguri

Premierul olandez, filat de traficanți de droguri

Poliţia olandeză a ridicat nivelul securităţii premierului Mark Rutte, de teamă că acesta ar putea fi răpit sau atacat de traficanţi de droguri, dezvăluie luni presa olandeză, citată de News.ro.

Această ameninţare la adresa lui Mark Rutte intervine după ce guvernul s-a angajat să reprime crima organizată, în urma asasinării unui jurnalist de investigaţie, în iulie.

Premierul olandez de centru-dreapta a fost filat de către o bandă de traficanţi faimoasă – supranumit ”Mocro Mafia” -, dezvăluie tabloidul De Telegraaf şi mai multe posturi de televiziune.

Biroul premierului, Coordonatorul naţional al luptei împotriva terorismului şi pentru securitate (NCTV) şi Parchetul naţiona olandez au refuzat să comenteze aceste informaţii.

”Nu comentăm niciodată probleme legate de măsuride securitate”, a declarat AFP un purtător de cuvţnt al biroului lui Rutte.

Însă De Telegraaf dezvăluie că există ”semnale potrivit cărora (Rutte) ar putea fi ţinta unui atac sau unei răpiri” şi că filatori ”suspecţi”, cu legături cunoscute cu ”Mocro Mafia” au fost văzuţi în apropierea acestuia, în mai multe rânduri şi în locuri diferite.

Traficanţi de origine marocană şi din Antile

Urmăritori asemănători au fost implicaţi în asasinarea, în iulie, a jurnalistului specializat în doare criminale Peter R. de Vries şi în asasinarea, în 2019, a unui avocat care reprezenta un martor-cheie în procesul presupusului conducător al ”Mocro Mafia”, precizează cotidianul.

Banda este supranumită ”Mocro-mafia” pentru că membrii acestua sunt, majoritatea, de origine marocană şi din Antile.

Agenţi din cadrul poliţei special formaţi în acest sens de către serviciile regal de securitate şi diplomatic olandez au fost desemnaţi să-l protejeze pe Mark Rutte prin ”măsuri vizibile şi invizibile”, dezvăluie De Telegraaf.

Mark Rutte este cunoscut prin faptul că se plimbă prin Haga cu bicicleta. El se duce cu bicicleta inclusiv la întâlniri cu regele olandez şi cu oficiali internaţionali, aparent protejat de puţine măsuri de securitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

17.158 de cazuri noi de COVID-19 în România

Până astăzi, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.503.422...

ȘTIRI GdS