5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrban îl atacă pe Iohannis: ”A încălcat Constituția”

Orban îl atacă pe Iohannis: ”A încălcat Constituția”

Fostul președinte al PNL și fost partener politic al președintelui Klaus Iohannis, Ludovic Orban îl acuză acum pe șeful statului că a încălcat Constituția, potrivit ProTV.

Extrem de supărat după ce a pierdut alegerile din PNL pentru un nou mandat la conducerea acestui partid, Orban susține că acest lucru s-a întâmplat din cauza președintelui lui Iohannis, care l-a susținut fățiș pe Cîțu în lupta electorală.

Mai mult decât atât, mai spune Orban, prin prezența la congresul PNL, Klaus Iohannis ar fi încălcat Constituția: ”Ați văzut cu ochii dumneavoastră cum la acest congres, președintele României a încălcat Constituția”.

Fostul președinte al PNL afirmă că a fost un ”ordin de zi pe unitate de la președinție să iasă Cîțu președinte” la congresul PNL din 25 septembrie.

”Păi inclusiv între cei care l-au sprijinit pe Cîțu, deja pun la cale cu cine să-l schimbe pe Cîțu. Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah și nicidecum regina. Ați văzut cu ochii dumneavoastră cine a spus că îl sprijină pe Cîțu: președintele României a spus-o. Practic, toate specualțiile care au fost pe toată perioada campaniei, că președintele îl susține pe Florin Cîțu, faptul că ei și-au construit întreaga campanie pe mesajul ăsta, că e ordin de zi pe unitate de la președinție să iasă Cîțu președinte, eu nu l-am crezut, pentru că nu am asistat la nicio discuție între președinte și lideri din partid la care să le fi cerut Iohannis să-l sprijine pe Florin Cîțu.

E adevărat că am avut informații de la toți membrii care îmi povesteau cum fac campanie diferiți președinți. În schimb, toate lucrurile astea s-au clarificat prin prezența președintelui la congres și prin mesajul pe care l-a adresat congresului. A fost un mesaj fără echivoc. Orice om a înțeles partizanatul președintelui pentru Florin Cîțu.” – a acuzat Ludovic Orban. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS