1.6 C
Craiova
joi, 28 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateOrban îl atacă pe Iohannis: ”A încălcat Constituția”

Orban îl atacă pe Iohannis: ”A încălcat Constituția”

Fostul președinte al PNL și fost partener politic al președintelui Klaus Iohannis, Ludovic Orban îl acuză acum pe șeful statului că a încălcat Constituția, potrivit ProTV.

Extrem de supărat după ce a pierdut alegerile din PNL pentru un nou mandat la conducerea acestui partid, Orban susține că acest lucru s-a întâmplat din cauza președintelui lui Iohannis, care l-a susținut fățiș pe Cîțu în lupta electorală.

Mai mult decât atât, mai spune Orban, prin prezența la congresul PNL, Klaus Iohannis ar fi încălcat Constituția: ”Ați văzut cu ochii dumneavoastră cum la acest congres, președintele României a încălcat Constituția”.

Fostul președinte al PNL afirmă că a fost un ”ordin de zi pe unitate de la președinție să iasă Cîțu președinte” la congresul PNL din 25 septembrie.

”Păi inclusiv între cei care l-au sprijinit pe Cîțu, deja pun la cale cu cine să-l schimbe pe Cîțu. Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah și nicidecum regina. Ați văzut cu ochii dumneavoastră cine a spus că îl sprijină pe Cîțu: președintele României a spus-o. Practic, toate specualțiile care au fost pe toată perioada campaniei, că președintele îl susține pe Florin Cîțu, faptul că ei și-au construit întreaga campanie pe mesajul ăsta, că e ordin de zi pe unitate de la președinție să iasă Cîțu președinte, eu nu l-am crezut, pentru că nu am asistat la nicio discuție între președinte și lideri din partid la care să le fi cerut Iohannis să-l sprijine pe Florin Cîțu.

E adevărat că am avut informații de la toți membrii care îmi povesteau cum fac campanie diferiți președinți. În schimb, toate lucrurile astea s-au clarificat prin prezența președintelui la congres și prin mesajul pe care l-a adresat congresului. A fost un mesaj fără echivoc. Orice om a înțeles partizanatul președintelui pentru Florin Cîțu.” – a acuzat Ludovic Orban. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Condamnaţi definitiv pentru profanare de cadavre

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins apelurile formulate de doi tineri de 19 ani, condamnaţi la câte 11 luni de închisoare cu executare pentru profanare de cadavre şi furt. Cei doi inculpaţi au fost acuzaţi că, în noiembrie 2020, a intrat în mormântul unei femei decedate în septembrie 2015, într-un accident rutier. Au sustras o sumă de bani, un inel şi mâna dreaptă a cadavrului.

ȘTIRI GdS