10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbat amendat cu 10.000 de lei pentru un foc făcut în grădină care a scăpat de sub control

Bărbat amendat cu 10.000 de lei pentru un foc făcut în grădină care a scăpat de sub control

Un bărbat din judeţul Arad a fost amendat cu 10.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu, după ce a făcut un foc în gospodărie, pentru a arde vegetaţie uscată, iar flăcările s-au extins pe un teren învecinat care este habitat natural şi au afectat o suprafaţă de trei hectare, informează Agerpres.

Comisarii Gărzii de Mediu s-au autosesizat după ce incendiul a fost stins de către pompieri, care l-au identificat pe cel care a provocat flăcările.

„În urma autosesizării comisarilor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Arad, a fost aplicată unei persoane fizice din localitatea Cruceni sancţiunea de 10.000 lei pentru neluarea măsurilor pentru prevenirea distrugerii habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice. În urma incendierii vegetaţiei uscate de pe proprietatea acesteia, incendiul s-a extins la o mirişte din apropiere, afectând o suprafaţă de aproximativ trei hectare”, a informat, luni, Garda de Mediu Arad.

Aceasta este prima amendă din acest an aplicată de comisarii arădeni unei persoane care a ars vegetaţie uscată, după ce flăcările au afectat un habitat sălbatic.

Pompierii din judeţ au intervenit în ultimul timp în zeci de cazuri în care curăţarea unor terenuri agricole prin arderea vegetaţiei a scăpat de sub control, iar incendiile s-au extins. Aceste situaţii sunt transmise şi Gărzii de Mediu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS