17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Ilfov, nouă localităţi intră în carantină de noapte în weekend

În Ilfov, nouă localităţi intră în carantină de noapte în weekend

Rata de infectare în nouă localități din județul Ilfov a trecut, duminică, de 6 cazuri la mia de locuitori, astfel că urmează să intre în carantină de noapte în weekend. Sâmbătă erau doar șapte localități cu incidență peste 6 la mie.

Este vorba despre Afumați – 7,36 la mie, Bragadiru – 7,75 la mie, Chiajna – 7,25 la mie, Dărăști-Ilfov – 6,25 la mie, Dobroești – 8,91 la mie, Mogoșoaia – 8,57 la mie, Otopeni – 6,35 la mie, Popești – Leordeni – 6,68 la mie, Voluntari – 6,77 la mie, potrivit Digi24.

Doar opt din 40 de comune și orașe din Ilfov nu sunt în scenariul roșu

Comitetul Județean pentru situații de Urgență Ilfov se întrunește duminică pentru a stabili restricții în localitățile unde rata de incidență a depășit 6 la mia de locuitori.

Doar opt din 40 de comune și orașe din Ilfov nu sunt în scenariul roșu, respectiv nu au depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori.

Persoanele vaccinate, scutite de măsura carantinei de noapte

Hotărârea aprobată de Guvern instituie restricţii de circulaţie pe timp de noapte, în weekend şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor pentru localitățile care au depășit pragul de 6 la mia de locuitori.

Copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID-19 pentru a participa la unele activităţi. De asemenea, persoanele vaccinate sunt scutite de măsura carantinei de noapte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS