26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRata de infectare în Capitală, în continuă creștere

Rata de infectare în Capitală, în continuă creștere

Rata de infectare în Capitală continuă să crească și a ajuns vineri la 3,77, față de 3,65 cu o zi în urmă. Incidența cazurilor de COVID-19 în București a trecut de 3 la mie miercuri, iar Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se va întruni astăzi pentru a decide noile restricții.

Reamintim că în localitățile în care rata de infectare este peste 3 la mie, dar nu depășește 6 la mie, devine obligatoriu certificatul verde COVID, iar potrivit noilor reglementări acesta se aplică și copiilor cu vârsta de peste 12 ani.

Ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență București este programată de la ora 11.00 pentru a aproba noile restricții, respectiv certificatul verde COVID, care ar urma apoi să intre în vigoare.

Reamintim că în localitățile în care rata de infectare este peste 3 la mie, dar nu depășește 6 la mie, accesul în restaurante, săli de spectacole sau evenimente private se poate face doar pe baza certificatului verde COVID. Obligativitatea certificatului COVID a fost introdusă de Guvern în urmă cu o săptămână, printr-o hotărâre.
Potrivit unei noi hotărâri de guvern adoptate joi, certificatul verde COVID va fi obligatoriu și pentru copiii cu vârsta de la 12 ani, și nu de la 6 ani, cum era până acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS