24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCapitala intră în scenariul roșu de la miezul nopţii

Capitala intră în scenariul roșu de la miezul nopţii

Bucureștiul va intra în scenariul roșu de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă. Asta înseamnă că va fi obligatoriu certificatul verde COVID, pentru accesul în localuri, săli de spectacole, evenimente private, săli de sport sau restaurantele din mall-ruri.

Măsurile vor intra în vigoare în urma deciziei luate vineri de către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, la capătul unei ședințe care a durat mai bine de 6 ore. Vineri, rata de infectare în București a ajuns la 3,77 la mie.

Noile măsuri vor intra în vigoare din această noapte

Subprefectul Capitalei, Antonela Ghiță, a declarat că noile măsuri vor intra în vigoare din această noapte.

Reamintim că în localitățile în care rata de infectare este peste 3 la mie, dar nu depășește 6 la mie, accesul în restaurante, săli de spectacole sau evenimente private se poate face doar pe baza certificatului verde COVID. Obligativitatea certificatului COVID a fost introdusă de Guvern în urmă cu o săptămână, printr-o hotărâre.
Potrivit unei noi hotărâri de guvern adoptate joi, certificatul verde COVID va fi obligatoriu și pentru copiii cu vârsta de la 12 ani, și nu de la 6 ani, cum era până acum.

Rata de infectare în Capitală a ajuns vineri la 3,77, față de 3,65 cu o zi în urmă

Rata de infectare în Capitală a ajuns vineri la 3,77, față de 3,65 cu o zi în urmă. Incidența cazurilor de COVID-19 în București a trecut de 3 la mie miercuri, iar Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a întrunit astăzi pentru a decide noile restricții.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS