27.6 C
Craiova
sâmbătă, 28 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateAsistentă de 34 de ani gravidă în luna a 8-a a murit infectată cu COVID

Asistentă de 34 de ani gravidă în luna a 8-a a murit infectată cu COVID

O femeie, asistentă medicală, în vârstă de 34 de ani, a murit la o zi după ce fetița pe care o născuse prematur a decedat. Băimăreanca nu era vaccinată și a fost confirmată pozitiv COVID-19 la internare. Familia femeii acuza medicii Spitalului Județean de Urgență Baia Mare că i-ar fi spus despre decesul fetiței, direct și fără menajamente, iar aceasta ar fi suferit un șoc puternic care ar fi condus la deces, informează Antena3.

Femeia era nevaccinată și gravidă în luna a 8-a. Ea s-a simțit rău, s-a dus la spital, a ieșit pozitivă în urma testării PCR și a născut de urgență prin cezariană, în speranța că vă fi bine copilul.

După trei zile, copilul, o fetiță, a murit. Femeia nu a știut de moartea copilului și când a aflat brusc (familia suține că a fost anunțată fară menajamente) ar fi făcut un șoc și a doua zi a murit.

Pe certificatul de deces cauza este edemul pulmonar, stop cardio-respirator. Asistenta avea obezitate grad 1 și diabet zaharat cauzate de sarcină.

Familia nu vrea să facă plângere, dar acuză personalul medical că a anunțat-o brusc pe femeie de moartea fetiței și din cauza aceasta ar murit.

Femeia avea pneumonie severă la internare

Cristina avea 34 de ani și nu era căsătorită. A terminat școala de asistenți medicali. Săptămâna trecută s-ar fi simțit rău, motiv pentru care, spun aparținătorii, a mers să își facă toate analizele.

„Era în gravidă în luna a opta. Era răcită și avea febră. Toate analizele ce le-a făcut au fost bune. Nu era vaccinată. A mers ziua următoare la spital, unde i-au făcut un test COVID, ce a ieșit pozitiv. A fost internată cu pneumonie severă. Avea saturația de oxigen joasă, iar medicii au convins-o să nască prin cezariană. Totul a fost în regulă, iar nașterea fetiței a decurs bine. A doua zi, fetița era bine, la secția prematuri. A treia zi fetița a murit.

Ea era internată la ATI și medicii i-au spus direct că fetița i-a murit. Cum era și slăbită după naștere, a intrat în șoc când a aflat, iar în dimineața următoare a murit și ea.

Cauza decesului surorii mele a fost stop cardio-respirator cauzat de infecția cu SARS COV2, edem pulmonar. Pe certificatul de deces al fetiței este scris tot stop cardio-respirator, dar nu este scris să fi fost infectată cu COVID-19″, au declarat aparținătorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Sorin Cârțu îi taie „elanul“ lui Reghecampf: „E un...

Președintele clubului Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, s-a declarat împăcat...

ȘTIRI GdS