24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecord de morți din cauza COVID-19, în Rusia

Record de morți din cauza COVID-19, în Rusia

Rusia şi-a egalat joi recordul de decese zilnice asociate COVID-19, autorităţile nereuşind de luni de zile să oprească infectările cu noua variantă Delta de coronavirus, pe fondul unui ritm lent de vaccinare şi în absenţa unor măsuri restrictive, relatează AFP.

Potrivit cifrelor guvernamentale, 820 de persoane au murit din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nivel echivalent cu recordul absolut înregistrat pe 26 august 2021. Infectările zilnice sunt, de asemenea, în creştere, ajungând până la 21.438 de cazuri.

Rusia este ţara din Europa cu cel mai mare număr de decese asociate COVID-19

Rusia este ţara din Europa cu cel mai mare număr de decese asociate COVID-19 şi una dintre cele mai afectate ţări din lume de pandemia de coronavirus, scrie agerpres.ro.

Ritmul vaccinării, pe fondul neîncrederii faţă de autorităţi, a stagnat în ultimele luni, în pofida dezvoltării mai multor vaccinuri autohtone, în timp ce autorităţile publice, pentru a menţine ritmul economiei, refuză să adopte măsuri restrictive sanitare sau de izolare.

Moscova a admis miercuri că se confruntă cu un al doilea focar

Moscova a admis miercuri că se confruntă cu un al doilea focar, după cel din vară, din cauza variantei Delta mai contagioase. Numărul contaminărilor a crescut cu 24% într-o săptămână, iar internările cu 15%.

Capitala Rusiei a înregistrat 3.445 de noi infectări şi 54 de decese în ultimele 24 de ore. Cel de-al doilea oraş ca mărime din ţară, Sankt Petersburg, a înregistrat 1.698 de contaminări şi 53 de decese.

Kremlinul a exclus din nou impunerea unor restricţii de amploare

Kremlinul a exclus din nou impunerea unor restricţii de amploare, purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, declarând reporterilor că „nu au existat (discuţii) pe acest subiect”. El a admis că există o „creştere a numărului” de infectări, însă a precizat că le revine autorităţilor locale şi regionale să decidă paşii pe care vor să-i urmeze.

Potrivit unui bilanţ stabilit de site-ul Gogov, doar 28,2% din populaţia rusă este vaccinată în totalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS