6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCluj-Napoca intră de vineri în scenariul roșu

Cluj-Napoca intră de vineri în scenariul roșu

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a instituit restricţii suplimentare în Cluj-Napoca şi în şase comune, după ce incidenţa COVID-19 a depăşit trei cazuri la mia de locuitori.

„În următoarele unităţi administrativ-teritoriale: municipiul Cluj-Napoca (3,73‰), comuna Aiton (3,91‰), comuna Bobâlna (3,65‰), comuna Căianu (4,21‰), comuna Floreşti (3,80‰), comuna Iara (3,99‰) şi comuna Jucu (4,02‰), unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 este mai mare de 3/1000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori, se dispun, începând cu data de 24.09.2021, pe o perioadă de 14 zile, următoarele măsuri”, se arată în hotărârea CJSU Cluj, conform Agerpres.

Competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului

Astfel, în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între persoane, iar participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

Printre altele, „organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie”.

Activităţile recreative în aer liber, permise cu participarea a cel mult 10 de persoane care nu locuiesc împreună

În acelaşi timp, activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber sunt permise cu participarea a cel mult 10 de persoane care nu locuiesc împreună.

În hotărâre se mai arată că se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.

Printre altele, „activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi”, iar activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5.00-2.00. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS