8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcuzat de tentativă de viol, eliberat cu condiția să spăle și calce rufele tuturor femeilor din sat

Acuzat de tentativă de viol, eliberat cu condiția să spăle și calce rufele tuturor femeilor din sat

Un indian acuzat de tentativă de viol a fost eliberat pe cauţiune, cu condiţia să spele şi să călce, pe cheltuiala sa, rufele tuturor femeilor din satul său timp de şase luni, informează AFP citată de Agerpres.

Lalan Kumar, în vârstă de 20 de ani, spălător de profesie, va trebui să cumpere detergenţii şi toate cele necesare spălării şi călcării rufelor a circa 2.000 de femei din Majhor, satul său din statul Bihar (nord-est), potrivit unei decizii a instanţei emisă miercuri.

Lalan Kumar a fost arestat în luna aprilie

Santosh Kumar Singh, poliţist din districtul Madhubani, statul Bihar, a declarat pentru AFP că Lalan Kumar a fost arestat în luna aprilie, în principal pentru tentativă de viol. Nu s-a stabilit încă nicio dată pentru procesul său.

„Toate femeile din sat sunt mulţumite de decizia instanţei. Este o decizie istorică. Ea va consolida respectul faţă de femei şi va contribui la protejarea demnităţii lor”, a declarat dna Nasima Khatoon, unul dintre responsabilii satului, care va monitoriza cum îşi îndeplineşte Lalan sarcina.

Sătenii sunt de părere că această decizie a avut un impact pozitiv, transformând criminalitatea împotriva femeilor într-un subiect de dezbatere în comunitatea lor.

Legile indiene au fost înăsprite în cazul violatorilor

Legile indiene au fost înăsprite în cazul violatorilor după violul în grup al unei tinere, care a murit din cauza rănilor suferite, în 2012, la New Delhi.

Cazul a şocat întreaga lume. Peste 28.000 de violuri au fost semnalate la nivel naţional în 2020. Poliţia a fost mult timp criticată pentru că nu a depus suficiente eforturi pentru a preveni infracţiunile violente şi nu a adus cazurile de agresiune sexuală în faţa instanţelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS