9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei elevi reţinuţi şi unul internat la Psihiatrie, după bătaia dintr-o şcoală din Lipova

Trei elevi reţinuţi şi unul internat la Psihiatrie, după bătaia dintr-o şcoală din Lipova

Trei elevi au fost reţinuţi şi unul a fost internat la Psihiatrie, după bătaia care a avut loc la Liceul „Atanasie Marinescu” din Lipova, informează Agerpres.

„În baza probatoriului administrat, faţă de trei minori au fost dispuse măsuri preventive, după cum urmează: minorul de 13 ani a fost internat la Spitalul Judeţean Arad – Secţia Neuropsihiatrie Pediatrică; ceilalţi doi minori care şi-au agresat colegul au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Elevul care a filmat şi ulterior distribuit imaginile a fost, de asemenea, reţinut.

În cauză se continuă cercetările pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovirea sau alte violenţe, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova”, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad.

Bătut pentru că nu a vrut să închidă uşa clasei

Poliţiştii arădeni începuseră o anchetă, marţi, la Liceul „Atanasie Marinescu” din oraşul Lipova, unde un elev a fost bătut de colegi în sala de cursuri.

Părinţii victimei au postat pe Facebook o filmare cu agresiunea, făcută de un elev din aceeaşi clasă, anunţând că depun plângere penală. Ei susţin că fiul lor a fost bătut pentru că nu ar fi vrut să închidă uşa clasei.

În filmarea începută înainte de bătaie se vede cum un băiat îi cere unui coleg, care stătea în bancă, să se ridice în picioare, apoi îl împinge şi îl loveşte cu pumnii. Victima se apără, dar este atacată de alţi doi colegi, care îl lovesc cu picioarele şi pumnii, în timp ce alţii încurajează bătaia.

„Din cercetări a reieşit că, la o unitate de învăţământ preuniversitar din localitatea Lipova, trei minori cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani ar fi agresat un alt minor în vârstă de 14 ani, provocându-i leziuni la nivelul capului, abdomenului şi membrelor inferioare”, a transmis, marţi, IPJ Arad.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Marius Gondor, declarase că în şcoală s-a înfiinţat o comisie şi are loc cercetarea disciplinară. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS