16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCîțu: 25% din vaccinuri sunt pierdute în România

Cîțu: 25% din vaccinuri sunt pierdute în România

Premierul Florin Cîțu a susținut o conferința de presă după ședința de Guvern și a spus că deși DNA anchetează modul de achiziționare a vaccinurilor, România a procedat la fel ca restul de state UE și că numărul de doze cumpărate nu e prea mare.
„OMS estimează că 40% din vaccinuri vor fi pierdute. Doamna Mihăilă a redus această pierdere la 25%, așa că România stă bine, e sub media avansată de OMS”, a declarat Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a criticat vehement încercările de asociere a sa cu două dosare instrumentate de DNA, cel legat de achiziția de vaccinuri și cel legal de fosta sa consilieră Mioara Costin. Cîțu afirmă că urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă, iar încercarea de a lega numele său de aceste anchete este „mizerabilă”.

Cîțu: Dosarele sunt in rem

Premierul remarcă o „coincidență” în privința acestor atacuri, nefiind clar dacă se referă doar la adversarii săi politici sau și la DNA, instituție care a confirmat public exista anchetei referitoare la vaccinuri.

„Sunt in rem. Ceea ce arată că justiția funcționează. Oamenii aceia, când primesc o informație care este pe formă corectă, încep cercetarea. Dar este pe faptă, nu pe persoană. Ceea ce mi se pare mie mizerabil și revoltător este să asociezi persoana mea cu aceste procese în acest moment, pentru că este vorba doar despre faptă și nu au nicio legătură cu persoane. Eu nu am nicio informație despre aceste dosare, nu am fost informat, nu am nicio treabă, dar trebuie să remarc și coincidența apariției acestor informații cu câteva zile înainte de Congresul PNL. Înțeleg frustrarea unora, înțeleg că se țin de funcții, înțeleg toate aceste lucruri. Eu mă voi concentra în continuare pe actul de guvernare, pentru că vedem că avem multe lucruri de făcut. Voi continua să îmi fac treaba la guvern, ignorând atacurile politice de orice fel”, a declarat Cîțu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS