17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Trenul „Connecting Europe Express” sosește în Gara de Nord

(VIDEO) Trenul „Connecting Europe Express” sosește în Gara de Nord

-

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, se va afla într-o vizită oficială în România, în perioada 17-19 septembrie.


Ea va întâmpina în România Connecting Europe Express, un tren special, creat în cadrul Anului european al căilor ferate 2021. Trenul va ajunge în România la data de 17 septembrie.
Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat că este bucuroasă că trenul Connecting Europe Express ajunge şi în România, cea mai importantă „staţie” pentru ea. „E un tren experiment, un tren laborator, care ilustrează nu numai avantajele transportului feroviar, ci şi obstacolele pe care trebuie să le depăşim pentru a avea un spaţiu unic feroviar european. România trebuie să accelereze investiţiile în infrastructura de cale ferată, pentru o mai bună conectivitate cu celelalte state membre ale Uniunii Europene.’’

Trenul va călători în 26 de state

Trenul Connecting Europe Express va opri în peste 100 de localităţi din 26 de ţări în cursul călătoriei sale de cinci săptămâni, înainte de a ajunge la Paris la 7 octombrie. În total, traseul are o lungime de 20.000 km, iar trenul va traversa 33 de puncte de trecere a frontierei. Plecând de la Lisabona şi încheindu-şi călătoria la Paris, trenul va face o oprire notabilă la Ljubljana, conectând preşedinţiile portugheză, slovenă şi franceză ale Consiliului UE.

Pentru a marca acest eveniment, Reprezentanţa Comisiei Europene în România spune povestea căilor ferate prin intermediul unei expoziţii în Gara de Nord.
Au fost selectate, cu ajutorul unui curator, 10 lucrări reprezentative din România, povești vizuale extraordinare. Imaginile sunt realizate de către artiști fotografi români care au cunoscut excelența în domeniul fotografiei și au fost răsplătite de-a lungul timpului cu numeroase premii și medalii la festivaluri și saloane naționale și internaționale aflate sub patronajul celor mai reputate organizații din domeniul artei fotografice.

Vineri, 17 septembrie
+/- 12:20 Sosirea trenului Connecting Europe Express în Gara de Nord din Bucureşti (oportunităţi de imagine), urmată de o conferință de presă a doamnei Adina VĂLEAN, comisar european pentru transporturi și a domnului Dan VÎLCEANU, ministru interimar al transporturilor, (Gara de Nord, peron 14)
+/- 14:30 – Ora începerii conferinței ,,Investiții în infrastructura feroviară pentru acordul verde european’’, în cadrul căreia comisarul pentru transporturi va susține un discurs – sediul Ministerului Transporturilor
Sâmbătă, 18 septembrie
+/- 07:50 – Comisarul VĂLEAN va călători în trenul Connecting Europe Express, Bucuresti, Gara de Nord
+/- 10:00 – Comisarul pentru transporturi va susține un discurs în gara Brașov, alături de autorităţile locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS