21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞase vaccinări fictive, depistate la un centru de vaccinare din Slobozia

Şase vaccinări fictive, depistate la un centru de vaccinare din Slobozia

Anchetatorii au deschis dosar penal pe numele unui registrator din centrul de vaccinare de la Slobozia, judeţul Ialomiţa. El ar fi înscris în sistem mai multe persoane care nu au fost, de fapt, vaccinate, informează Digi24.

Bărbatul este cercetat acum pentru fals în înscrisuri oficiale și abuz în serviciu. Iar polițiștii încearcă să verifice fiecare persoană bănuită că s-ar fi vaccinat fictiv.

Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt al IPJ Ialomița, a precizat la Digi24 că este vorba de o sesizare din oficiu a oamenilor legii. La centrul cu pricina, nu există formulare completate de persoanele presupus imunizate, iar acestea nu figurează în registrul de vaccinare al locației.

„La un centrul de vaccinare din Slobozia a reieșit că șase persoane nu ar fi completat formulare de acord și nu figurează în registrul de vaccinare al centrului”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița.

Polițiștii au deschis dosar penal pe numele persoanei care a oferit adeverințele de vaccinare.

„Aceste persoane se presupune că nu au fost supuse procedurii de vaccinare. Nu se regăsesc în registrul constituit. Nu există formulare completate, acord pacient sau chestionar de triaj”, a mai spus Ludmila Dascălu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS