10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMama fetiței din Iași care a murit înecată în cadă a fost arestată

Mama fetiței din Iași care a murit înecată în cadă a fost arestată

Au fost făcute primele arestări în cazul fetiței de nici 2 ani care a murit la Spitalul de Pediatrie din Iași, în urmă cu aproape o săptămână. Mama fetiţei şi concubinul acesteia sunt acuzați de crimă şi au fost arestaţi pentru 30 de zile, anunţă Stirileprotv.ro.

Copila a fost adusă la spital, în comă de gradul 4, după ce s-ar fi înecat în cadă. Pe corpul ei medicii au găsit răni, fracturi multiple și vânătăi mai vechi.

Mama, în vârstă de 21 de ani, a fost arestată preventiv pentru fapte extrem de grave – ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului. Anchetatorii o acuză pe femeie că și-a lovit, cu brutalitate, în repetate rânduri, fetița care nu împlinise 2 ani.

I-ar fi provocat fracturi osoase și craniene, fără să își ducă pruncul la spital, pentru îngrijiri medicale. Aceleași acuzații ii sunt aduse și iubitului femeii. Amândoi au ajuns în arestul Poliției.

”Instanța a admis propunerea unității de Parchet și a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor doi”, a declarat Anca Vijiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Într-un final, în urmă cu o săptămână, Sofia a fost adusă la Spitalul de Pediatrie Sf. Maria din Iași, în comă de gradul 4. Câteva zile mai târziu, inima ei s-a oprit.

A murit înecată, dar avea pe corp răni severe

Pe fișa de externare, dar și pe expertiza medico-legală, medicii au scris negru pe alb: copila a murit din cauza înecului, cu apă înghițită din cada în care ar fi fost lăsată nesupravegheată, timp de 3 minute, dar și în urma rănilor severe. Pe trupul fetiței au fost găsite lovituri mai vechi, dar și multe fracturi.

”Sper să primească pedeapsa maximă pentru ceea ce i-a făcut fetei mele”, a declarat Daniel Mazăre, tatăl micuţei.

Între tatăl natural al copilului și mama acuzată de crimei conflictele sunt mai vechi. Pe când încă formau un cuplu, femeia nu s-ar fi ocupat de cea mică, dar își găsise un alt bărbat, cu care ar fi început o relație paralelă.

Acesta, acuzat și el de ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului, are doi copii minori, de 4 și 6 ani, dintr-o altă căsnicie.

”Am găsit posibilități de plasament familial în familie extinsă. Este vorba despre două bunici, au promis că vor ține legătură cu copiii și vor avea grijă de ei”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGASPC Iași.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi – mama și concubinul – riscă fiecare până la 20 de ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS