10 C
Craiova
sâmbătă, 16 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateInventatorul Bitcoin are statuie în Budapesta

Inventatorul Bitcoin are statuie în Budapesta

O statuie din bronz a fost dezvelită joi în capitala Ungariei, creatorii ei susţinând că este prima din lume care îi aduce un omagiu creatorului anonim al monedei digitale Bitcoin, informează Digi24.

Înălţată într-o zonă de business din apropierea Dunării, bustul stă deasupra unui soclu de piatră gravat cu numele de Satoshi Nakamoto, pseudonimul misteriosului dezvoltator al Bitcoin a cărui adevărată identitate este necunoscută.

„Ne gândim la Satoshi ca la tatăl fondator al întregii industrii de criptomonede. A creat Bitcoin, a creat tehnologia blockchain, el este zeul pieţei noastre”, a spus Andras Gyorfi, iniţiatorul proiectului, citat de Mediafax.

Faţa fără caracteristică a bustului, înfăşurată într-o glugă de bronz decorată cu logo-ul Bitcoin, este puternic lustruită pentru a aduce un efect de oglindă în care spectatorii se pot vedea.

Creatorii săi, sculptorii Reka Gergely şi Tamas Gilly, au căutat să înfăţişeze o formă umană rămânând fideli anonimatului lui Nakamoto.

Bitcoin a fost creat în 2008, în urma crizei financiare globale, şi a avut drept scop ocolirea instituţiilor financiare tradiţionale prin dezvoltarea unei tehnologii sigure pentru tranzacţii online peer-to-peer fără a utiliza intermediari precum băncile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Finalizarea proiectului „Achizitie de utilaje la SC SHOPPING JUNIOR...

SC SHOPPING JUNIOR SRL, în calitate de Beneficiar, anunță...

ȘTIRI GdS