2.8 C
Craiova
sâmbătă, 9 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateInventatorul Bitcoin are statuie în Budapesta

Inventatorul Bitcoin are statuie în Budapesta

O statuie din bronz a fost dezvelită joi în capitala Ungariei, creatorii ei susţinând că este prima din lume care îi aduce un omagiu creatorului anonim al monedei digitale Bitcoin, informează Digi24.

Înălţată într-o zonă de business din apropierea Dunării, bustul stă deasupra unui soclu de piatră gravat cu numele de Satoshi Nakamoto, pseudonimul misteriosului dezvoltator al Bitcoin a cărui adevărată identitate este necunoscută.

„Ne gândim la Satoshi ca la tatăl fondator al întregii industrii de criptomonede. A creat Bitcoin, a creat tehnologia blockchain, el este zeul pieţei noastre”, a spus Andras Gyorfi, iniţiatorul proiectului, citat de Mediafax.

Faţa fără caracteristică a bustului, înfăşurată într-o glugă de bronz decorată cu logo-ul Bitcoin, este puternic lustruită pentru a aduce un efect de oglindă în care spectatorii se pot vedea.

Creatorii săi, sculptorii Reka Gergely şi Tamas Gilly, au căutat să înfăţişeze o formă umană rămânând fideli anonimatului lui Nakamoto.

Bitcoin a fost creat în 2008, în urma crizei financiare globale, şi a avut drept scop ocolirea instituţiilor financiare tradiţionale prin dezvoltarea unei tehnologii sigure pentru tranzacţii online peer-to-peer fără a utiliza intermediari precum băncile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS