14.2 C
Craiova
marți, 26 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateCE înființează o celulă de criză în domeniul sănătății pentru pregătirea în cazul unei viitoare pandemii 

CE înființează o celulă de criză în domeniul sănătății pentru pregătirea în cazul unei viitoare pandemii 

Comisia Europeană (CE) a lansat joi o celulă de criză în domeniul sănătății care va gestiona cele 30 de miliarde de euro, bani destinați pregătirii pentru o viitoare pandemie, relatează Reuters.

Noua autoritate pentru gestionarea situațiilor de urgență în domeniul sănătății și reacție rapidă (HERA) va evalua potențiale amenințări, va promova cercetarea în domeniu și va dispune măsuri pentru producția în situații de critice cu scopul de a asigura stocuri de echipamente și medicamente în caz de necesitate.

Autoritatea va activa fondurile de urgență și se va ocupa de monitorizarea situației

În eventualitatea unei noi crize sanitare, autoritatea va activa fondurile de urgență și se va ocupa de monitorizarea situației și de procurarea de echipamente și medicamente.

Autoritatea este concepută în mare parte pentru a evita repetarea scenariului pe care l-a ”trăit” blocul comunitar în momentul izbucnirii pandemiei de coronavirus care a prins pe picior greșit toată lumea, majoritatea țărilor confruntându-se într-o primă etapă a pandemiei cu o criză a echipamentelor speciale de protecție.

Acest organism va colabora cu alte agenții europene

Acest organism va colabora cu alte agenții europene, inclusiv cu Centrul de prevenție a bolilor și cu Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Premierul Ciucă cere partidelor sprijin politic pentru guvern

Nicolae Ciucă, premierul desemnat de Klaus Iohannis, a trimis,...

ȘTIRI GdS