11.6 C
Craiova
sâmbătă, 16 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateSpania va vaccina pensionarii din aziluri cu a treia doză de vaccin

Spania va vaccina pensionarii din aziluri cu a treia doză de vaccin

Spania a decis joi să administreze o a treia doză de vaccinanti-COVID-19 pensionarilor din aziluri, a anunţat Ministerul Sănătăţii, scrie News.ro.

Comisia Sănătăţii Publice de la Ministerul Sănătăţii a decis administrarea ”unei doze suplimentare persoanelor care locuiesc în aziluri, având în vedere fragilitatea acestora, profilul lor polipatologic şi faptul că trăiesc într-un mediu închis”, a anunţat într-un comunicat ministerul.

Azilurile spaniole au fost afectate în mod violent de pandemia COVID-19 mai ales în timpul primului val, în primăvara lui 2020.

Această a treia doză urmează să fie administrată, de asemenea, altor grupuri de persoane cu risc, de exemplu pacienţi cu grefe sau care urmează tratamente care le slăbesc apărarea imunitară, adaugă ministerul, care a decis la începutul lui septembrie să se administreze o a treia doză de vaccin anti-COVID persoanelor foarte imunodeprimate.

Prin decizia vaccinării pensionarilor din aziluri, Spania urmează exemplul altor ţări, ca Franţa.

Alte ţări au decis, ca Israelul, să vaccineze cu o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 persoane în vârstă de peste 12 ani.

Guvernul britanic a anunţat marţi că o a treia doză de vaccin anti-COVID urmează să fie propusă persoanelor în vârstă de peste 50 de ani şi personalului de îngrijire.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi o parte a comunităţii ştiinţifice consideră că vaccinarea cu o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 a populaţiei nu este justificată, deoarece vaccinurile rămân foarte eficiente împotriva formelor grave şi că salvează vieţi dacă sunt administrate mai întâi persoanelor nevaccinate, mai ales în ţările sărace.

Spania şi-a vaccinat 75% din populaţie împotriva COVID-19 şi face parte din plutonul ţărilor europene fruntaşe la vaccinare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

În plină criză politică și sanitară, Cîțu anunță „vești...

Premierul interimar Florin Cîţu a susținut sâmbătă o conferinţă...

ȘTIRI GdS