10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn pastor american, coronasceptic înfocat, a murit de COVID-19

Un pastor american, coronasceptic înfocat, a murit de COVID-19

Un pastor american și prezentator al unei emisiuni radio din statul Colorado a devenit ultimul oponent al măsurilor sanitare care și-a pierdut viața din cauza COVID-19, informează Hotnews.ro.

Bob Enyart, pastor al Denver Bible Church din Denver, a murit luni, potrivit unui anunț făcut pe facebook de Fred Williams, coprezentatorul său.

Enyart, al cărui site Real Science Radio vitupera împotriva poverii „imaginare” plasate de COVID-19 asupra spitalelor, a oferit sfaturi din Biblie cu privire la tratarea COVID-19 și a acuzat mass-media „mainstream” că exagerează severitatea bolii pe care o cauzează coronavirusul.

Acesta a optat, de asemenea, să nu se vaccineze împotriva COVID-19, afirmând că vaccinurile se bazează pe „celule ale unor bebeluși avortați”.

Enyart a fost în mijlocul unei bătălii juridice anul trecut, când a dat în judecată statul Colorado din cauza restricțiilor sanitare impuse pentru lăcașele de cult.

Acesta a câștigat procesul, obținând eliminarea limitării numărului de enoriași care pot participa la predici și obligativitatea purtării măștilor de protecție în biserici.

Pastorul a fost un personaj controversat, care în 1999 a călătorit până în Noua Zeelandă doar cu scopul de a fi arestat pentru afișarea unui baner pe care scria „[Bill] Clinton este un violator”, potrivit publicației Denver Westword.

În vechea sa emisiune TV, Bob Enyart Live, el obișnuia să „citească vesel necrologurile unor persoane care au suferit de HIV în timp ce dădea drumul la melodia ‘Another One Bites the Dust’” a Queen, potrivit aceleiași surse.

Înainte de a deveni pastor și prezentator de emisiuni religioase, Enyart a proiectat programe software pentru elicoptere ale armatei americane și a lucrat ca analist pentru Microsoft, relatează The Denver Post.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS