22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele Iohannis s-a întâlnit cu o delegație a companiei Enel

Președintele Iohannis s-a întâlnit cu o delegație a companiei Enel

Președintele României, Klaus Iohannis, și premierul Florin Cîțu s-au întâlnit marți cu o delegație a companiei Enel, condusă de Francesco Starace, CEO al Grupului.
Discuțiile s-au axat pe ”teme de interes comun”.

“România este una dintre cele mai importante ţări în care activează Grupul Enel şi este firesc să ne întâlnim aici cu părţile interesate pentru a discuta teme de interes comun, cum ar fi oportunităţile pentru o creştere durabilă şi crearea de valoare comună”, au declarat reprezentanţii companiei.
La începutul lunii septembrie, președintele Iohannis a declarat că există o creștere de prețuri în România, care ”afectează mulți români”.

“Creşterea de preţuri există, este reală şi afectează mulţi români. Pentru ei, trebuie pregătite soluţii şi aici cred că este sarcina în primul rând a Guvernului, a miniştrilor şi a autorităţilor locale să transforme în beneficii pentru cetăţeni cifrele din statistici – care, repet, sunt bune şi arată o direcţie corectă”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni în 1 septembrie.


Potrivit datelor oficiale comunicate de către Institutul Național de Statistică, de la începutul acestui an, energia electrică s-a scumpit în România, în medie, cu 24,6% în timp ce prețul gazelor naturale a crescut cu 20,5%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS