20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGheorghiţă: Vaccinarea anti-COVID la copiii sub 12 ani, posibilă de la sfârșitul anului

Gheorghiţă: Vaccinarea anti-COVID la copiii sub 12 ani, posibilă de la sfârșitul anului

E posibil ca până la sfârșitul acestui an să apară recomandarea din partea Agenției Europene a Medicamentului pentru administrarea vaccinului Pfizer la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, spune coordonatorul CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiță, informează Observatornews.ro.

„În ceea ce privește indicația de administrare a vaccinului de la compania Pfizer la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, foarte probabil că datele, din ceea ce noi știm, vor fi depuse la FBA la sfârșitul lunii octombrie”, spune Valeriu Gheorghiță.

Copiii sub 12 ani, vaccinaţi până la sfârşitul anului

El precizează că, în momentul de față, la Agenția Europeană a Medicamentului nu s-au depus datele științifice pentru evaluare.

„Ne așteptăm ca spre finalul acestui an, probabil sfârșit de noiembrie, să fie depuse și evaluate. Deci e posibil ca până la sfârșitul acestui an să avem o recomandate din partea Agenției Europene a Medicamentului în acest sens, dar recomandarea noastră medicală va fi către acele grupe de copii care sunt cu boli cronice, care sunt expuse unui risc spre a face forme grave de îmbolnăvire”, conchide Gheorghiță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS