5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritățile olandeze investighează apariția unor imagini cu bărbați îmbrăcați în haine naziste

Autoritățile olandeze investighează apariția unor imagini cu bărbați îmbrăcați în haine naziste

Autoritățile din Olanda investighează apariția mai multor imagini cu bărbați tineri care se plimbau înarmați și îmbrăcați în uniforme naziste în public, ca parte a unui protest față de măsurile anti-Covid, relatează Euronews.

Imaginile distribuite pe WhatsApp au arătat un grup de persoane plimbându-se în municipiul Urk din nordul țării, aceștia purtând uniforme militare și având asupra lor arme.

În una din imagini un bărbat se preface că îl împușcă pe un altul care este îmbrăcat ca un prizonier și care poartă Steaua lui David, un cunoscut simbol al evreilor folosit de naziști în timpul Holocaustului și a perioadei care l-a precedat pentru a-i identifica în public.

Într-o altă imagine distribuită pe platforma Snapchat, 8 tineri s-au fotografiat aliniați într-un parc industrial în timp ce purtau haine care amintesc de uniformele naziste.

Oficialii locali au declarat că tinerii protestau împotriva restricțiilor anti-Covid din Olanda. Un comunicat de presă remis de primăria din Urk afirmă că întreaga comunitate „privește cu dispreț profund” acțiunile indivizilor în cauză.

„Acest comportament nu este doar reprobabil și extrem de inadecvat, dar el este și jignitor față de grupuri mari de persoane”, notează comunicatul.

Autoritățile au anunțat de asemenea că au înștiințat poliția și procuratura în legătură cu incidentul, afirmând totodată că ar dori să discute cu tinerii.

„Înțelegem că aceste persoane tinere vor ca vocea să le fie auzită în ceea ce privește impactul măsurilor anti-Covid actuale și viitoare. Însă nu avem niciun fel de înțelegere pentru maniera în care fac asta”, a declarat primarul Cees van den Bos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS