21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVictor Ponta, consilier juridic cu salariu de mii de euro lunar la propriul partid

Victor Ponta, consilier juridic cu salariu de mii de euro lunar la propriul partid

Victor Ponta s-a angajat la propriul partid în poziția de consilier juridic. Câștigă lunar câteva mii de euro din banii publici primiți ca subvenție. Președintele Pro România și-a răsplătit cu salarii de mii de euro foști și actuali colaboratori, printre care și Geanina Pușcașu, informează Europalibera.org.

Europa Liberă a consultat un document al Autorității Electorale Permanente din care reiese că Victor Ponta, președintele Pro România, s-a angajat la propriul partid în calitate de consilier juridic. Salariul brut pe care îl primește în această calitate este de peste 25.000 de lei lunar (5.000 de euro). Victor Ponta apare că lucrează opt ore în fiecare zi pentru salariul net de 15.000 de lei.

Pe lista angajaților Pro România se regăsește și Geanina Pușcașu, fosta consilieră a premierului Ponta. Ea este încadrată drept consultant în management, iar salariul lunar brut este 21.000 de lei (peste 4.000 de euro). Geanina Pușcașu s-a remarcat și în timpul campaniei de la europarlamentare din 2019, când a împrumutat partidul cu 1,5 milioane de lei (300.000 de euro). Potrivit declarațiilor, ea s-a împrumutat pentru suma dată Pro România. AEP a restituit suma cheltuită de partid la europarlamentare, deoarece formațiunea a depășit pragul de 3%.

Mai multe informaţii despre acest subiect aflaţi aici

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS