13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi elevi americani ar fi plănuit să recreeze masacrul de la Columbine

Doi elevi americani ar fi plănuit să recreeze masacrul de la Columbine

Doi elevi, în vârstă de 13, respectiv 14 ani, au fost reţinuţi şi trimişi într-un centru de detenţie pentru minori, după ce ar fi plănuit un atac în stilul masacrului din 1999 de la liceul Columbine din Florida. Aveau cuţite, pistoale, şi muniţie şi intenţionau să atace şcoala la care mergeau, informează Observator.ro.

Doi elevi de la o şcoală din Florida au fost trimişi în detenţie la un centru pentru minori, după ce ar fi plănuit recrearea masacrului din 1999 de la liceul Columbine. Phillip Byrd, în vârstă de 14 ani, și Connor Pruett, în vârstă de 13 ani, elevi de clasa a VIII-a la Harns Marsh Middle School din Lehigh Acres, lângă Fort Myers, au apărut în fața unui judecător duminică dimineață pentru a-şi afla sentinţa.

Încercau să înveţe să construiască o bombă

Judecătorul a dispus ca băieţii să fie reținuți cel puțin 21 de zile într-un centru de detenție pentru minori. Administrația şcolii a luat măsurile necesare după ce i-au prins pe cei doi cu o hartă a şcolii marcată în fiecare zonă în care se află camerele de securitate.

După ce au alertat poliția din districtul Lee, detectivii au descoperit că băieții studiau cu atenție şirul evenimentelor de la Columbine, încercând să învețe cum să construiască o bombă. De asemenea, polițiștii au percheziționat casele băieților și au găsit arme, muniție și mai multe cuțite.

Băieții au fost reținuți joi pentru o evaluare psihiatrică şi au fost luaţi în custodie sâmbătă. Cei doi sunt acuzaţi de conspiraţie pentru comiterea unor crime în masă. Amândoi au primit ordin de restricţie şi nu au voie să aibă niciun contact cu personalul şcolii sau cu elevii şi li s-a cerut să stea departe de şcoală. Vor rămâne închişi într-o unitate de detenţie pentru minori până la următoarea înfăţişare în instanţă, în data de 27 septembrie, relatează Daily Mail.

În urma arestării băieților, supraintendentul din districtul Lee, Kenneth Savage, a felicitat pe Twitter acţiunea şcolii, menţionând că decizia lor „a salvat multe vieţi. Suntem recunoscători pentru totdeauna. Toată onoarea pentru autorităţi şi personalul educaţional, precum şi pentru studenţii care au intervenit”.

Presupusul complot pentru atacarea liceului a fost descoperit după ce, miercuri, elevii clasei a VIII-a i-au spus unui profesor că unul dintre colegii de clasă are o armă în ghiozdan.

Paza şi administraţia şcolii au fost imediat alertate asupra potenţialului atac, ceea ce a dus la o anchetă internă. Nu au găsit nicio armă în ghiozdanul acestuia, dar au găsit harta şcolii însemnată în fiecare loc care ar avea montate camere de supraveghere.

Masacrul Columbine, o tragedie în urma căreia au murit 12 elevi şi un profesor

Masacrul de la liceul Columbine a avut loc pe 20 aprilie 1999, în localitatea Columbine din Colorado. Cei doi atacatori, elevii de clasa a XII-a, Eric Harris şi Dylan Klebold, în vârstă de 18 şi 17 ani, au ucis 12 elevi şi un profesor şi apoi s-au sinucis.

A fost cel mai sângeros atac armat dintr-un liceu american până în 2018, când alte 17 persoane au fost ucise la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida.

Șeriful Marceno a spus că este sigur că intervenția poliției a împiedicat să se producă o altă tragedie la școală.

„Acest lucru ar fi putut fi un dezastru. Am fost la o secundă distanță de un nou Columbine. Sunt sigur că echipa mea a acționat prompt, a investigat temeinic și a împiedicat să se desfășoare un act foarte violent şi periculos. Acesta ar fi putut fi următorul masacru, dar i-am oprit în etapele de planificare”.

Şeriful a încheiat conferinţa de presă menţionând că cei doi elevi sunt „bine cunoscuţi” de poliţie, având în trecut şi alte acuzaţii minore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS