19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCreatoarea vaccinului AstraZeneca nu recomandă doza 3 pentru toată lumea

Creatoarea vaccinului AstraZeneca nu recomandă doza 3 pentru toată lumea

Vaccinurile de rapel pentru a extinde protecția serurilor anti COVID-19 pot fi inutile pentru mulți oameni, a declarat vineri un om de știință din spatele vaccinului AstraZeneca, transmite AP.

Profesorul Universității Oxford, Sarah Gilbert, a declarat pentru ziarul The Telegraph că imunitatea la vaccin rezista bine – chiar și împotriva variantei delta. În timp ce persoanele în vârstă și cei care sunt imun-compromise pot avea nevoie de rapel, regimul standard cu două doze oferă protecție durabilă pentru majoritatea oamenilor, a spus ea.

„Ne vom uita la fiecare situație; imuno-compromişii și vârstnicii vor primi rapeluri“, a spus ea. „Dar nu cred că trebuie să stimulăm pe toată lumea. Imunitatea durează bine la majoritatea oamenilor”.

Vaccinurile Pfizer și AstraZeneca sunt sigure pentru a fi utilizate ca stimulatoare

Comentariile vin în contextul în care Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare, un grup de experți care sfătuiește guvernul britanic, este de așteptat să facă recomandări în zilele următoare cu privire la amploarea oricărui program de rapel. Autoritatea medicală britanică a declarat joi că vaccinurile Pfizer și AstraZeneca sunt sigure pentru a fi utilizate ca stimulatoare.

Secretarul pentru sănătate din Marea Britanie, Sajid Javid, a declarat că se așteaptă ca un program de rapel să înceapă mai târziu în această lună.

„Trebuie să ducem vaccinurile în țările în care puțini din populație au fost vaccinați până acum”

Gilbert a spus că prioritatea lumii ar trebui să fie să primească mai multe vaccinuri în țările care au primit provizii limitate.

„Trebuie să ducem vaccinurile în țările în care puțini din populație au fost vaccinați până acum”, a spus Gilbert. „Trebuie să ne descurcăm mai bine în această privință. Prima doză are cel mai mare impact. ”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS