10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBobby Păunescu: „Președintele Iohannis a făcut exact ce trebuia în criză. De ce a cerut Cioloș suspendarea și de ce s-a dus în Franța?”

Bobby Păunescu: „Președintele Iohannis a făcut exact ce trebuia în criză. De ce a cerut Cioloș suspendarea și de ce s-a dus în Franța?”

Președintele Klaus Iohannis a procedat corect în criza politică din România, este de părere Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS. Este neclar însă de ce Dacian Cioloș și Dan Barna au cerut  suspendarea acestuia după întâlnirea cu președintele Elveției, dar și după discuțiile lui Cioloș cu președintele Macron, mai spune Bobby Păunescu.

Faptul că Dacian Cioloș a vorbit, după întâlnirea cu Macron, despre demiterea, suspendarea lui Klaus Iohannis după întâlnirea acestuia cu președintele Elveției, „este total lipsit de strategie”, a declarat Bobby Păunescu, duminică, într-o emisiune la B1.

„L-am criticat de foarte multe ori pe președinte, dar de ce după întâlnirea cu președintele Elveției au cerut asta (suspendarea – n.red.)?! De ce după întâlnirea asta?

Președintele sigur are un plan, a văzut că nu se înțeleg, s-a întâlnit cu partidele. Își doreau cei de la USR PLUS să plece premierul Orice dacă pleacă el… A făcut exact ce trebuie, președintele. De ce dintr-o data au cerut demisia?”, a afirmat Păunescu.  

Acesta a criticat în continuare refuzul de a merge la Cotroceni al lui Dacian Cioloș, invocând programul stabilit de dinainte de criză de a merge la întâlnirea cu președintele Macron: „Au criză la vârf. Trebuie să urmărească în primul rând ce se intamplă cu poporul lor”. 

”De ce s-a dus în Franța, domnul Cioloș?”

„Toată lumea s-a întâlnit cu președintele României. Domnul Cioloș a decis să se întâlnească cu domnul Macron. Că-mi place, că nu-mi place de președinte, nu contează, trebuia să meargă.  (…)De ce s-a dus în Franța, domnul Cioloș?

Cioloș a fost în timpul crizei acolo (criza politică – n.red.). Ideea e că, la o poveste de genul ăsta, dl Barna era foarte supărat la prșeedintele țării. Păi dacă te duci în altă parte și, după, vii la președinte, era normal. A dat dovadă de președinte adevărat. Dl Barna era supărat… (…)  

Ideea este că este un semn de intrebare că în momentul crizei s-a dus la Paris. Cine l-a sfătuit l-a sfătuit foarte prost. Vorbești în țara ta dacă ești român. Te duci să vorbești cu președintele Macron…, treaba lui cu Rusia ce a vorbit. Toți erau în discuții aici, și fostul prim-ministru al României, Dacian Cioloș, s-a dus la președintele Franței, poate are sens, poate a spus că vă ajut la iarnă cu gazele”, a comentat ironic Bobby Păunescu.

„Cei de la PNL au spus ca locurile secretarilor de stat rămân… Orice, dar fără premierul Cîțu (au cerut cei de la USR-PLUS – n.red.). Nu cred în acest tip de abordare. Nu vreau sa mă joc fotbal că ăla nu are șapcă…”, a criticat Bobby Păunescu poziția USR-PLUS în actuala criză de la București.

Despre cum a procedat PSD în actuala criză politică, Bobby Păunescu apreciază că partidul a dat dovada de inteligență: „Am atacat PSD… Dar cred că a dat dovadă de maturitate politică, dându-și seama că nu are înlocuitor, nu că nu s-a înțeles președintele cu cineva”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS