21.7 C
Craiova
marți, 23 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei culegători de ciuperci rătăciţi pe munte seara, recuperaţi de jandarmi

Trei culegători de ciuperci rătăciţi pe munte seara, recuperaţi de jandarmi

Trei culegători de ciuperci, cu vârste cuprinse între 49 şi 52 de ani, care s-au rătăcit pe munte, în judeţul Harghita, au fost recuperaţi de jandarmi, după mai bine de trei ore. Unul dintre bărbaţi era epuizat fizic, dar cei trei au refuzat îngrijirile medicale, informează News.ro.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, jandarmii au fost anunţaţi vineri seară, în jurul orei 20.00, de un bărbat care a sunat la 112 spunând că el şi încă doi bărbaţi sunt în pădure, nu recunosc zona şi nu ştiu cum să ajungă înapoi la maşină, iar unul dintre ei este epuizat fizic. 

„Apelantul i-a spus operatorului de la jandarmi că au plecat să strângă ciuperci, dar s-au rătăcit, după ce, fără să realizeze, au părăsit traseul cunoscut de ei. Au fost trimişi în căutarea lor cinci jandarmi din cadrul Detaşamentului 4 Jandarmi Gheorgheni, cărora li s-au alăturat trei localnici din Praid şi Joseni.

De altfel, autoturismul de teren al cetăţeanului din Praid a fost de ajutor, drumul forestier Obârşia Satului fiind greu accesibil chiar şi pentru autospecialele Duster din dotarea noastră”, a transmis Jandarmeria Harghita.  

Sursa citată a menţionat că în timpul căutărilor a fost primit şi un apel din Ocna de Sus, care anunţa că trei bărbaţi sunt plecaţi de la ora 13.00 de acasă, la o distanţă de peste 20 de kilometri, pentru a strânge ciuperci, dovedindu-se ulterior că este vorba despre aceleaşi persoane în căutarea cărora erau plecaţi jandarmii. 

După o căutare de aproximativ trei ore şi folosind coordonatele GPS, obţinute între timp de la apelant, jandarmii i-au găsit pe cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 49 şi 52 de ani, doi din Odorheiu Secuiesc şi unul din Praid. Ei se aflau undeva la 8 kilometri de DN 13B şi la aproximativ trei kilometri de maşina cu care au intrat pe drumul forestier, într-o zonă împădurită şi în care prezenţa animalelor sălbatice este una obişnuită. 

„S-a confirmat că unul dintre aceştia era epuizat fizic, dar cei trei au refuzat acordarea de îngrijiri medicale, iar după aproximativ o oră în care au fost ajutaţi să se deplaseze de către echipele de intervenţie au plecat cu maşina proprie”, a precizat Jandarmeria Harghita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS