5.3 C
Craiova
marți, 19 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitate"Regele cocainei" din Bulgaria a fost arestat în Ucraina

„Regele cocainei” din Bulgaria a fost arestat în Ucraina

Un cunoscut traficant bulgar de droguri, supranumit „Brendo”, urmărit din 2018, inclusiv de România, şi vizat de o „notificare roşie „a Interpol, a fost arestat în Ucraina, au anunţat vineri autorităţile din ţara sa, care doresc să îl extrădeze. În 2017, Curtea de Apel București l-a condamnat în lipsă la zece ani și șase luni de închisoare pentru trafic de droguri. În 2012, adusese în țară 51 kg de cocaină, informează Digi24.

Evelin Banev, zis „Brendo”, de 56 de ani, a fost reţinut pe 7 septembrie „în regiunea Kiev”, a indicat Parchetul din Sofia într-un comunicat, potrivit AFP, preluată de Agerpres. Bulgaria pregătește o cerere de extrădare a acestuia.

În locuinţa sa au fost descoperite un laborator de droguri şi plante de canabis, potrivit presei bulgare, care a difuzat o înregistrare video primită de la poliţia naţională ucraineană arătând arestarea lui într-un parking.

În 2013, fostul luptător a fost condamnat în Bulgaria la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru participarea la o reţea de spălare a banilor. Pedeapsa i-a fost în cele din urmă redusă la şase ani de către Curtea Supremă, în 2018.

Gruparea sa infracţională acţiona în Marea Britanie, Statele Unite, Elveţia şi Austria, a menţionat Parchetul.

Pe de altă parte, „Brendo” a fost condamnat, în 2017, la 20 de ani de închisoare în Italia, unde a fost găsit vinovat de importul a 40 de tone de cocaină din America Latină în numele temutei mafii calabreze, ‘Ndrangheta, între 2004 şi 2007.

El era căutat şi de România, unde a fost condamnat definitiv, în 2017, la 10 ani şi 6 luni închisoare, pentru că a introdus în aprilie 2012 pe teritoriul României peste 51 kg de cocaină.

Dar nu şi-a ispăşit niciodată pedeapsa, profitând de o punere în libertate, în aşteptarea unei hotărâri a instanţei din Bulgaria, pentru a dispărea.

Într-una din cele mai marcante răpiri din istoria bulgară recentă, fiica lui, pe atunci în vârstă de zece ani, a fost răpită în martie 2013 din faţa locuinţei, într-un cartier de lux din Sofia. Ea a fost eliberată 47 de zile mai târziu, după plata unei răscumpărări de 500.000 de euro, potrivit presei bulgare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

În stare gravă după ce a născut la 17...

O adolescentă de 17 ani, din Gugeşti, județul Vrancea,...

ȘTIRI GdS