19.6 C
Craiova
luni, 15 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateAngajați ai CNAIR, anchetați pentru că ar fi furat un telefon și bani de la două persoane moarte într-un accident

Angajați ai CNAIR, anchetați pentru că ar fi furat un telefon și bani de la două persoane moarte într-un accident

Este anchetă după ce patru angajați ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere ar fi jefuit doi oameni care au murit într-un accident rutier. Este vorba despre o tragedie produsă luni, pe E 85, în zona localității ilfovene Șindrilița, scrie Digi24.

Cei patru angajați ai companiei de Drumuri au fost chemați de polițiști pentru a curăța șoseaua în urma accidentului. Două persoane, soț și soție, au murit luni dimineață, după ce mașina lor s-a înfipt într-o autoutilitară pe Drumul Național 2, în localitatea Șindrilița.

Cei patru angajați CNAIR care au venit la fața locului se pare că au furat un telefon mobil și 250 de lei de la victimele decedate.

Polițiștii și-au dat seama ulterior de acest lucru, au deschis o anchetă și i-au reținut pe cei patru angajați ai Direcției de Drumuri București. Aceștia nu au fost arestați preventiv și vor fi cercetați în libertate.

Conducerea companiei așteaptă finalizarea cercetărilor pentru a începe o anchetă disciplinară. Dacă cei patru angajați vor fi găsiți vinovați, dincolo de dosarul penal ar putea să fie și dați afară de la serviciu.

CNAIR: Sancțiunile se vor aplica după convocarea de urgență a comisiei de cercertare disciplinară ce va analiza toate aspectele

În cursul serii de sâmbătă, reprezentanții CNAIR au venit cu precizări pentru presă.

„Referitor la faptele celor 4 angajați ai companiei, precizăm că se vor respecta prevederile CCM, iar sancțiunile se vor aplica după convocarea de urgență a comisiei de cercertare disciplinară ce va analiza toate aspectele.

Având în vedere gravitatea acestor fapte, vor fi puse în aplicare prevederile Art.128, paragraf 1) e, din CCM, care menționează condițiile în care angajatorul are posibilitatea desfacerii contractului de muncă ca urmare a abaterilor disciplanare grave”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS