8.6 C
Craiova
sâmbătă, 29 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateUn austriac şi-a ţinut mama moartă în beci un an ca să-i încaseze pensia

Un austriac şi-a ţinut mama moartă în beci un an ca să-i încaseze pensia

Un bărbat a ţinut cadavrul mamei sale în beciul casei timp de peste un an și a încasat, fără drept, pensia femeii în toată această perioadă, informează Observatornews.ro.

Bătrâna suferea, se pare, de demență. Avea 89 de ani și se estimează că a murit din cauze naturale în luna iunie, anul trecut.

Fiul său, în vârstă de 66 de ani, i-ar fi pus cadavrul în beciul casei și a folosit pungi cu gheață pentru a ascunde mirosul și bandaje pentru absorbția fluidelor corporale din procesul de descompunere.

Anchetatorii estimează că bărbatul a încasat ilegal, în numele decedatei, circa 50.000 de euro reprezentând pensia cumulată.

Frauda a fost descoperită după ce un poștaș nou, care distribuia pensiile în zona Tyrol, a cerut s-o vadă pe bătrână, dar a fost refuzat de fiul femeii moarte.

A urmat o investigație a poliției, soldată cu macabra descoperire din beci. 

Între alte amănunte terifiante, polițiștii au remarcat că individul a acoperit corpul mamei sale cu gunoi de pisică, probabil tot în scopul de a ascunde mirosul de cadavru.

În cele din urmă, corpul neînsuflețit s-a mumificat.

Bărbatul, acuzat de fraudă și de ascundere de cadavru, și-a recunoscut faptele.

El a invocat faptul că nu avea niciun venit și, dacă ar fi raportat decesul femeii, n-ar fi putut să acopere cheltuielile de înmormântare ale femeii și nici întreținerea casei.

De asemenea, individul și-a mințit fratele că mama lor este internată în spital și că nu merită să facă efortul de a o vizita, întrucât nu l-ar recunoaște.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ninsori abundente și viscol puternic. Meteorologii au emis mai...

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă avertizări cod...

ȘTIRI GdS