15.4 C
Craiova
miercuri, 27 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateRusia: Membră a Pussy Riot, condamnată pentru că a chemat oamenii să-l susțină pe Navalnîi

Rusia: Membră a Pussy Riot, condamnată pentru că a chemat oamenii să-l susțină pe Navalnîi

Vineri, un tribunal din Moscova a condamnat o membră a grupului de protest Pussy Riot la un an de restricții la libertate, acuzată că a încălcat regulile anti-Covid prin chemarea la un protest pentru adversarul Alexeï Navalny, scrie AFP.

În această perioadă, Mariei Aliokhina, în vârstă de 33 de ani, i se va interzice să plece de acasă între orele 22:00 și 06:00, să părăsească Moscova și să participe la evenimente publice majore, a declarat serviciul de presă al instanței Preobrazhensky.

Tânăra a fost găsită vinovată de „incitare la încălcarea regulilor sanitare” prin difuzarea în ianuarie a apelurilor la protest împotriva arestării lui Alexeï Navalnîi, arestat la întoarcerea în Rusia după ce a fost spitalizat în Germania.

Mai mulți susținători ai adversarului, inclusiv aliatul său Lioubov Sobol și purtătorul de cuvânt al acestuia, Kira Iarmych, au fost condamnați recent la restricții similare pentru că nu au respectat „standardele de sănătate” prin chemarea la demonstrații.

Artista Maria Aliokhina este membru vechi al Pussy Riot. Ea este una dintre cele două activiste din grup care au executat o pedeapsă cu închisoarea pentru că a făcut o „rugăciune punk” în biserica principală din Moscova în 2012.

De la închisoarea lui Alexey Navalny, opoziția și presa independentă au suferit o represiune crescută în Rusia.

Principalele organizații ale adversarului rus au fost etichetate de guvern ca „extremiste” în iunie, rezultând lichidarea lor și interzicerea membrilor lor de a participa la alegerile din septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cupa României / CCA a stabilit cine împarte dreptatea...

Formaţia FCU Craiova întâlneşte joi, de la ora 18.00,...

ȘTIRI GdS