7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParcarea de la Lainici se apropie de finalizare

Parcarea de la Lainici se apropie de finalizare

Lucrările la parcarea de la Lainici se apropie de finalizare. Potrivit conducerii Prefecturii Gorj, mai este de turnat asfaltul și de marcat locurile de parcare.

Șoseaua națională 66 nu va mai trece prin fața Mănăstirii Lainici, ci pe lângă versant, unde au avut loc derocări. Astfel, enoriașii nu vor mai fi obligați să traverseze strada când vin la Mănăstire, ci vor avea la dispoziție o parcare mare, chiar lângă lăcașul de cult. De-a lungul anului sunt zeci de mii de persoane care trec pragul Mănăstirii și care trebuie să fie cu mare băgare de seamă la traversarea DN 66, pentru a nu fi lovite de vehiculele care tranzitează zona, unele de mare tonaj. În mod normal, parcarea de la Mănăstirea Lainici ar trebui să fie finalizată în această toamnă și să fie la dispoziția publicului până la sfârșitul lunii viitoare. În același timp, continuă lucrările și la podul din Defileul Jiului, însă nu se știe exact când vor fi gata acestea.

Buget de la CNAIR

În luna octombrie a anului trecut, Compania Națională de Infrastructură Rutieră (CNAIR) a semnat la Târgu Jiu contractul de executie lucrări pentru cele două obiective rămase de executat în Defileul Jiului. E vorba de proiectul intitulat „Reabilitare DN66 prin reamenajarea sectorului cuprins între km 105+000- km 105+580 în vederea construirii unui pod nou peste Jiu de la Meri la km 105+250 și reamenajare sector km 106+220 – km 106+965 din zona mânăstirii Lainici”, cu ofertantul desemnat câștigător Asocierea S.C. FREYROM S.A. – PROCONS GROUP S.R.L.

Valoarea contractului este de 19.872.901,81 lei fără TVA. Durata contractului este: 12 luni perioada de execuție a lucrărilor, 96 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Obiectivul prevede reabilitarea DN66 prin reamenajarea sectoarelor cuprinse între km 105+000 – 105+580 și km 106+220 – km 106-965 cât și construirea unui pod nou peste râul Jiu de la Meri, poziționat la km 105+250, în conformitate cu standardele românești și europene pentru traficul prevăzut, asigurând un grad sporit de siguranță a traficului. În mod normal, ambele lucrări ar trebui să fie gata în același timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS